ASTRONOMİ VE UZAY

Gezegenleri, Güneş Sistemini, Yıldızları, Gökadaları keşfe çıkalım. Uzayda seyahat, evrende yalnız mıyız?
Sorularına yanıt veren atölye. Astronomlar eşliğinde gözlem evinde Güneş, Ay, Gezegenler ve derin uzayın
teleskoplarla gözlemleyip, bilim evinde atölye çalışmaları ve üç boyutlu modeller üreterek evreni anlamaya çalışıyoruz.

EMRE ÇENGEL

Astronomi ve Uzay Kulübü Eğitmeni
Lise eğitimini Mazhar Zorlu Anadolu Lisesi’nde, lisans eğitimini Ege Üniversitesi Kimya bölümü’nde tamamlamıştır. İzmir Uzay Kampı Türkiye’de 5 yıl eğitmenlik görevi yapmıştır. 2010 Yılından beri bir çok lise, ilkokul ve anaokulunda astronomi, uzay teknoloji ve fen alanlarında eğitmenlik yapmakta, yetişkinlere yönelik Astronomi ve Uzay Bilimleri kursları düzenlemekte ve hala kuantum ve evren yasaları, evrenin gizli zerafeti, insan, doğa, evren ilişkisi konularında konferanslar vermekte ve bu konular hakkında araştırma ve yazılar yazmayı sürdürmektedir. 2011 den beri Yeni Yüksektepe Kültür Derneğinin aktif üyesidir. Aynı kuruma bağlı GEA Deprem ve Arama Kurtarma ekibinde gönüllü olarak görev yapmakta ve bu kurumda Arama Kurtarma Deprem Eğitimi ve Doğal Afet sonrası Acil ilk yardım eğitimleri almaya devam etmektedir. 6 yıldır İkinci Yuvamız Anaokullarında ve 2 yıldan beride BİLİMSEV kurumunda Astonomi ,Uzay Teknolojileri ve Fen dallarında branş Öğretmenliği görevini sürdürmektedir.