TARİH VE SANAT HİKAYELERİ

Erken yaş eğitimde, görsel öyküleme yöntemiyle kültür ve sanatın farklı
dallarını, dönemleri kavratmaya ve sevdirmeye yönelik olarak kurgulanan bir
kulüp çalışmasıdır. Her öykü buluşmasında bir devrin sembolik bir eseri ve
öyküsü, görselleştirilmiş hikâyeler yoluyla aktarılır. Bu suretle, arka planı ile bir
sanat ürününü tanıyan çocuklar hem alana doğal bir ilgi geliştirmekte hem de
bir sanat ürününü nasıl tanınacağını ve yaklaşılacağını öğrenmektedir.
40 dakikalık öyküler, 7-9 yaş arası öğrencilerin anlayacağı formatta özel olarak hazırlanmıştır.

Doç. Dr. Zehra Akdemir

Tarih ve Sanat Hikayeleri Eğitmeni
1967' de İzmir’de doğdu. Özel İzmir Amerikan Kolejini ve ODTÜ Mimarlık Bölümünü bitirdi. Yüksek Lisans, Doktora ve Doçentliğini Dokuz Eylül Mimarlık Bölümü’nde yaptı ve öğretim üyesi olarak çalıştı. 2009 yılında 7/70 KÜLTÜRSANAT’ı kurdu. Tasarım pedagojisi ve görsel iletişim teknikleri üzerine yaptığı akademik çalışmaları, kültür eğitimi yöntem ve program geliştirme alanında uygulamaya geçirdi. MEB, belediyeler, müzeler ve okullar vb. kültür kurumları için eğitim programları geliştirmekte, görsel öyküler yazmakta ve dijital eğitim materyalleri hazırlamaktadır.